Pravila privatnosti

Politika privatnosti internetske stranice
SmartHire Services d.o.o. za zapošljavanje, Zagreb, Laslovski put 33, 10000 Zagreb, Hrvatska, OIB: 82536281653, MBS: 05685478, broj licence: 281/21 (dalje: Mi) im za cilj zaštititi vašu privatnost.

Ova Politika (zajedno s drugim povezanim dokumentima) određuje koje vaše osobne podatke prikupljamo i način na koji ih koristimo. Niže se nalazi kazalo sadržaja kao pomoć u traženju željenih dijelova.

Osobni podaci koje možemo prikupiti od vas
Prikupljamo osobne podatke o vašim posjetima internetskoj stranici, uključujući, ali neograničavajući se na podatke o prometu, lokaciji, web zapise, anketne sadržaje i sadržaje iz kontakt obrazaca te druge obavijesne podatke i resurse kojima pristupate. Zbirka navedenih osobnih podataka ubuduće će olakšati vaš posjet Internetskoj stranici jer ćemo vam moći predložiti relevantne sadržaje za vas na temelju lokacije s koje pristupate Internetskoj stranici.
Prikupljamo sve informacije koje nam šaljete kada koristite naše kontakt obrasce („Kontaktirajte nas”, „Pošaljite nam poruku”).
Prikupljanje vaših osobnih podataka putem naših kontakt obrazaca ne predstavlja zakonski ili ugovorni zahtjev; međutim, napominjemo da su polja označena zvjezdicom (*) obavezna polja, jer nam je navedena informacija potrebna kako bismo postupili ili odgovorili na vaš zahtjev. Dijeljenje ostalih informacija ili osobnih podataka prilikom ispunjavanja naših obrazaca za kontakt temelji se na vašoj slobodnoj odluci. U slučaju da nas kontaktirate, zabilježit ćemo tu korespondenciju.

Prikupljanje vaših osobnih podataka putem naših kontakt obrazaca ne predstavlja zakonski ili ugovorni zahtjev; međutim, napominjemo da su polja označena zvjezdicom (*) obavezna polja, jer nam je navedena informacija potrebna kako bismo postupili ili odgovorili na vaš zahtjev. Dijeljenje ostalih informacija ili osobnih podataka prilikom ispunjavanja naših obrazaca za kontakt temelji se na vašoj slobodnoj odluci. U slučaju da nas kontaktirate, zabilježit ćemo tu korespondenciju.
Kao što je objašnjeno u našoj Politici o korištenju kolačića, https://www.bazaeu.hr kolačići se također mogu pohraniti na vaš uređaj.
Kako koristimo vaše osobne podatke
Prikupljamo i koristimo vaše osobne podatke u sljedeće svrhe:

 • za prilagodbu sadržaja i usluga vašim interesima
 • za pružanje odgovora na vaše zahtjeve ili pitanja kad nas kontaktirate
 • za informiranje o drugim uslugama koje bi vas mogle zanimati – kao što su brošure ili informacije o nadolazećim događanjima
 • za izradu, objavu i poboljšanje sadržaja i usluga koje su vam najvažnije
 • za prilagodbu prikazivanja sadržaja i usluga na internetskoj stranici na način koji najviše odgovara vama i vašem uređaju
 • za ponudu korištenja interaktivnih funkcija naše internetske stranice ako to želite
 • za daljnji razvoj i unapređenje internetske stranice, napih usluga i sustava kako bi vam bili korisniji

Korištenje navedenih osobnih podataka dopušteno je zakonskim odredbama o zaštiti osobnih podataka koje se primjenjuju jer je to:

 • nužno za potrebe naših legitimnih interesa u ispunjavanju gore navedenih ciljeva, a te interese u svakom slučaju ne nadjačavaju vaši privatni interesi
 • u nekim slučajevima neophodno za ispunjavanje naših zakonskih ili statusnih obaveza, primjerice, priopćavanje podataka nadležnim državnim tijelima ili tijelima vlasti ili
 • u nekim slučajevima, nužno za izvršavanje zadataka koji se provode u javnom interesu i kada koristimo posebne kategorije osobnih podataka, potrebnih za uspostavljanje, ostvarivanje ili obranu pravnih interesa ili kada se obrada odnosi na osobne podatke u javnoj domeni
 • u određenim okolnostima, obrada se vrši u skladu s vašom suglasnošću, a koju nam dajete s vremena na vrijeme, kao kada se prijavite za primanje promidžbenih poruka, obavijesti i vijesti putem e-maila. Dodatne informacije o B2B komunikaciji se nalaze u odjeljku „Marketinške poruke” u nastavku.

Ne donosimo nikakve automatske odluke u okviru automatske obrade, uključujući profiliranje, što dovodi do pravnih učinaka na vas ili sličnih značajnih utjecaja na vas.
Vaše podatke čuvat ćemo duže od potrebnog razdoblja i na taj način ispuniti naše zakonske i regulatorne obaveze. To je razdoblje obično dvije godine.

Marketinške poruke
Samo ako ste dali suglasnost slat ćemo vam marketinške poruke putem e-maila.

U pravilu ćemo vam ponuditi potvrdni okvir na obrascima koji koristimo za prikupljanje vaših osobnih podataka u kojima, ako pristanete primati marketinške poruke, morate kliknuti unutar okvira.

B2B komunikacija: Kada zastupate ili djelujete u ime tvrtke ili bilo koje druge pravne, privatne ili javne osobe – pružate nam osobne informacije kontaktirajući nas kao klijenta ili potencijalnog klijenta, dopuštate Adeccu da vam šalje marketinške poruke mailom. U tom slučaju obrada osobnih podataka temelji se na našem legitimnom interesu kao pravnom osnovu za razvoj naše baze podataka o klijentima, naših programa lojalnosti kupaca i za prezentaciju naših usluga ili budućih usluga koje bi vas mogle zaimati.

Ako vam šaljemo promidžbene poruke putem e-maila, možete isključiti primanje bilo kakvih daljnjih promidžbenih poruka klikom na funkciju „odjavite se” ili „unsubscribe” u e-mailu. Također, možete u bilo kojem trenutku iskoristiti svoje pravo odjave tako da s nama stupite u kontakt na adresu info@bazaeu.hr i navedete sljedeće informacije: vaše ime, adresu e-maila, kontakt telefonski broj, promidžbene poruke koje želite isključiti od primanja.

Dijeljenje s trećima
Kako bismo si olakšali učinkovito korištenje vaših podataka i osigurali vam najbolji sadržaj i / ili usluge, ponekad smo dužni otkriti vaše podatke trećima. Međutim, to je moguće samo u sljedećim slučajevima:

S dobavljačima, izvođačima i zastupnicima: s vremena na vrijeme možemo uključiti ili zaposliti druga poduzeća i pojedince da za nas obavljaju određene poslove.

MyDataKnox / Setcor d.o.o. (hosting i održavanje sadržaja naše internetske stranice, pružanje marketinških usluga)
Navedene osobe imat će pristup samo vašim osobnim podacima za potrebe obavljanja njihovih funkcija, a koje ne smiju koristiti ni u koje druge svrhe. Ti primatelji morat će poštovati ugovorne obveze o privatnosti i povjerljivosti. Ispunjenja zakonske obveze: pristup vašim podacima omogućit ćemo vladinim tijelima ili tijelima za provedbu zakona ako utvrdimo, isključivo na temelju vlastite procjene, da smo zakonski obvezni tako postupiti.

IP adrese i kolačići
Možemo prikupljati podatke o vašem računalu, uključujući dostupne podatke o IP adresi, operativnom sustavu i vrsti pretraživača, za upravljanje. Riječ je o statističkim podacima o pretraživanju i uzorcima pretraživanja naših korisnika koji ne sadrže identifikacijske podatke o pojedincu.

Iz istog razloga, pomoću datoteke kolačića pohranjene na vašem uređaju, možemo prikupljati općenite informacije o načinu na koji koristite Internet. Kolačići nam služe za poboljšanje internetske stranice i za pružanje bolje i personalizirane usluge. Za više informacija o korištenju kolačića na internetskoj stranici pogledajte našu Politiku o korištenju kolačića (https://bazaeu.hr/)

Ako se vašim računalom služe druge osobe, savjetujemo vam da ne odabirete ponuđenu opciju „zapamti moje podatke” za pohranjivanje određenih informacija koje ste unijeli.

Gdje pohranjujemo i obrađujemo vaše osobne podatke
Kao što je objašnjeno u odjeljku „Dijeljenje s trećima”, dijelimo vaše osobne podatke sa sljedećim osobama:

S dobavljačima, izvođačima ili zastupnicima kao trećim stranama: ako koristimo dobavljače, izvođače ili zastupnike kao treću stranu, vaši osobni podaci ostaju pod našom kontrolom te zadržavamo kontrolu kako bismo osigurali da su vaši osobni podaci primjereno zaštićeni.
Nastojimo poduzeti sve korake koji su opravdano nužni kako bismo osigurali sigurno korištenje vaših osobnih podataka u skladu s ovom Politikom.

Prenosimo li vaše podatke izvan Hrvatske?
Možemo prenositi i obrađivati vaše osobne podatke u jednoj ili više drugih zemalja, unutar ili izvan Europske unije. Vaše podatke prenosit ćemo izvan EU samo u zemlje za koje Europska komisija odluči da osiguravaju odgovarajuću razinu zaštite ili u zemlje u kojima je SmartHire Services d.o.o. poduzeo odgovarajuće mjere zaštite kako bi se osigurala privatnost vaših podataka.

Sigurnost podataka
Iako ćemo učiniti sve kako bi zaštitili vaše osobne podatke, slanje informacija putem interneta nije u potpunosti sigurno te stoga ne možemo jamčiti sigurnost vaših osobnih podataka koji se šalju na internetsku stranicu ili bilo kojoj trećoj strani. Svaki takav prijenos je na vašu vlastitu odgovornost. Jednom kada dobijemo vaše podatke i pošaljemo ih trećim stranama, koristimo stroge procedure i odgovarajuće tehničke i organizacijske sigurnosne mjere kako bismo onemogućili neovlašteni pristup, promjenu, brisanje ili prijenos navedenih osobnih podataka.

Vaša prava. Kako možete pristupiti, ispraviti i obrisati vaše osobne podatke?
Prema važećim propisima o zaštiti osobnih podataka imate sljedeća prava:

 • Pravo na pristup i dobivanje kopije vaših osobnih podataka koji se obrađuju: Imate pravo tražiti potvrdu da li obrađujemo bilo koji od vaših osobnih podataka. U slučaju kada obrađujemo vaše osobne podatke, možete ostvariti pristup vašim osobnim podacima i određenim informacijama o tome kako ih obrađujemo. U određenim slučajevima možete zatražiti da vam pošaljemo kopiju vaših podataka u elektroničkom obliku. U nekim situacijama, imate pravo zatražiti prijenos vaših osobnih podataka.
 • Pravo na ispravak vaših osobnih podataka: dokažete li da osobni podaci koje posjedujemo o vama nisu točni, možete zatražiti ispravak netočnih osobnih podataka koje se na vas odnose
 • Pravo na brisanje („pravo na zaborav”): u određenim okolnostima imate pravo ishoditi brisanje osobnih podataka koji se na vas odnose. Zahtjev za brisanjem osobnih podataka koji se na vas odnose možete podnijeti u bilo kojem trenutku, a Mi ćemo procijeniti da li vaš zahtjev za brisanjem treba odobriti. Pravo na brisanje uvjetovano je zakonskim pravima ili obvezama koje možda moramo poštovati radi zadržavanja podataka. U slučajevima kada, sukladno zakonu, utvrdimo da zahtjev za brisanjem vaših osobnih podataka treba odobriti, Mi ćemo to učiniti bez nepotrebnog odgađanja.
 • Pravo na ograničavanje ili prigovor na obradu vaših podataka: u određenim okolnostima imate prvo ograničiti obradu vaših osobnih podataka ili prigovoriti na određenu obradu podataka iz razloga koji su relevantni za vašu situaciju.

U svrhu ostvarivanja vaših prava vezanih za sigurnost podataka, kontaktirajte nas putem ovog linka.
U opsegu u kojemu obrađujemo vaše osobne podatke na temelju vaše privole, imate pravo u bilo kojem trenutku povući privolu. Povlačenje privole neće utjecati na zakonitost obrade provedene na temelju vaše privole prije njezina povlačenja.

U pogledu obrade vaših osobnih podataka također imate pravo na pritužbu nadzornom tijelu lokalnog tijela za zaštitu osobnih podataka države vašeg uobičajenog prebivališta, mjesta vašeg rada ili zbog potencijalnog kršenja vaših prava.

Izmjene Politike
Odredbe ove Politike mogu se povremeno mijenjati. Objavit ćemo sve bitne izmjene ove Politike putem odgovarajućih obavijesti na ovoj internetskoj stranici ili ćemo vas obavijestiti o tome putem drugih komunikacijskih kanala.

Kontakt
Sva pitanja, komentare i upite vezane za ovu Politiku možete poslati na adresu SmartHire Services d.o.o. za zapošljavanje, Zagreb, Laslovski put 33, 10000 Zagreb, Hrvatska, te na sljedeću e-mail adresu info@bazaeu.hr možete se obratiti direktno našem službeniku za zaštitu osobnih podataka.
Ažurirano 9. 12. 2023.

Politika kolačića

Ovo je Politika upotrebe kolačića na internetskim stranicama https://www.bazaeu.hr

Što su to kolačići?
Uobičajena praksa na gotovo svim profesionalnim web-lokacijama je upotreba kolačića (cookies) s ciljem unapređenja korisničkog iskustva prilikom korištenja internetske stranice.
Ova stranica također koristi kolačiće, malene tekstualne datoteke koje su preuzete na vaš uređaj (računalo, pametni telefon, iPad, tablet i sl.). Naknadnim posjetima našoj web stranici ti će kolačići biti pročitani s vašeg uređaja i poslani natrag na našu stranicu.
Ova politika opisuje koje kolačiće upotrebljavamo, kako ih koristimo i zašto ponekad moramo pohraniti kolačiće. Objasnit ćemo vam kako možete spriječiti pohranjivanje kolačića, ali imajte na umu da to može unazaditi ili pokvariti određene elemente funkcionalnosti svih web stranica kojima pristupate.
Kolačići ne proširuju računalne viruse, a osim toga obrađuju samo dijelove podataka koji u većoj mjeri ne dozvoljavaju punu identifikaciju korisnika.
Dodatno možete prihvatiti ili odbiti neke ili sve kolačiće prilagođavanjem postavki vašeg preglednika. Na sljedećim poveznicama možete pronaći informacije o tome kako promijeniti postavke za neke od najčešće korištenih Internet preglednika: Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Internet Explorer, Apple Safari, Opera. Neki preglednici vam omogućuju kretanje kroz mrežno mjesto u „anonimnom” načinu rada, ograničavajući količinu podataka postavljenih na vašem računalu i automatsko brisanje trajnih kolačića postavljenih na vaše računalo ili mobilni uređaj kada završite sesiju pregledavanja. Postoje i mnoge aplikacije trećih strana koje možete dodati u preglednik da biste blokirali ili upravljali kolačićima. Možete i izbrisati kolačiće koji su prethodno bili postavljeni u vaš preglednik tako da odaberete opciju za brisanje povijesti pregledavanja i pritom uključite i opciju brisanja kolačića.
Detaljnije informacije o kolačićima i podešavanje postavki preglednika možete pronaći na stranici: www.allaboutcookies.org .

Kako mi koristimo kolačiće?
Kolačiće koristimo kako bi poboljšali vaše korisničko iskustvo prilikom korištenja naših stranica (npr. s ciljem smanjivanja učestale potrebe za upisivanjem istih podataka) i s ciljem istraživanja načina korištenja naših stranica ili izrade statistika.
Nažalost, u većini slučajeva ne postoji industrijski standard za onemogućavanje kolačića bez djelomičnog ili potpunog isključivanja funkcionalnosti i značajki koje koristi ova web stranica. Preporučuje se da omogućite sve kolačiće ako niste sigurni trebate li ih ili ne, u slučaju da se koriste za pružanje usluge koju koristite.

Kolačići koje mi koristimo?
Mi koristimo kolačiće s preferencijama mrežnog mjesta. Da bismo vam pružili sjajno iskustvo na ovoj internetskoj stranici, pružamo funkciju za podešavanje vaših preferencija za način na koji stranica funkcionira kada je koristite. Da bismo zapamtili vaše postavke, trebamo postaviti kolačiće tako da se ove informacije mogu pozvati kad god interakcija s nekom stranicom utječe na vaše postavke.
Kada govorimo o vrstama kolačića, na našim stranicama koriste se tehnički kolačići (obavezni kolačići koji se ne mogu isključiti) koji su nužni za funkcioniranje web mjesta, funkcionalni kolačići (mogu se isključiti) koji omogućavaju web mjestu pružanje poboljšane funkcionalnosti i personalizaciju te marketinški kolačići (mogu se isključiti) koji omogućuju bilježenje posjeta i izvora prometa kako bismo mogli mjeriti i poboljšati učinkovitost našeg mrežnog mjesta.

Kolačići prema funkciji
Tehnički kolačići – obavezni kolačići
(uvijek aktivni) – nužni za funkcioniranje Internet mjesta i ne mogu se isključiti u našim sustavima. Uobičajeno se postavljaju kao odgovor na vaše radnje koje uključuju zahtjev za uslugama, kao što su postavke kolačića, prijava ili ispunjavanje obrazaca. Svoj preglednik možete postaviti da blokira te kolačiće ili pošalje upozorenje o njima, ali u tom slučaju neki dijelovi stranice neće raditi. Ti kolačići ne pohranjuju nikakve informacije koje bi vas mogle identificirati.
Funkcionalni kolačići
(mogu se isključiti) – omogućuju Internet mjestu pružanje poboljšane funkcionalnosti i personalizaciju. Možemo ih postaviti mi ili pružatelji usluga trećih strana čije su usluge dodane na naše stranice. Ako ne omogućite te kolačiće, neke od tih funkcija možda neće pravilno funkcionirati.
Marketinški kolačići
(mogu se isključiti) – omogućuju bilježenje posjeta i izvora prometa kako bismo mogli mjeriti i poboljšati učinkovitost našeg Internet mjesta. Pomažu nam saznati koje su stranice najviše i najmanje popularne i vidjeti kako se posjetitelji kreću stranicom. Sve informacije koje ti kolačići prikupljaju akumuliraju se i stoga ostaju anonimni. Ako ne omogućite te kolačiće, nećemo znati kada ste posjetili našu stranicu i nećemo moći pratiti njezinu učinkovitost. Ne pohranjuju izravno osobne postavke, ali temelje se na jedinstvenoj identifikaciji vašeg preglednika i internetskog uređaja. Ako ne omogućite te kolačiće, susrest ćete se s manje ciljanim oglašavanjem.

Kako možete onemogućiti kolačiće?
Možete spriječiti postavljanje kolačića prilagođavanjem postavki vašeg preglednika (kako to učiniti možete pogledati na ovom linku ili pogledati u postavkama vašeg preglednika). Imajte na umu da će onemogućavanje kolačića utjecati na funkcionalnost ove i mnogih drugih web lokacija koje posjetite. Onemogućavanje kolačića obično će rezultirati i onemogućavanjem određenih funkcionalnosti i značajki ove web stranice. Budući da je svrha kolačića poboljšanje i omogućivanje upotrebe naših internetskih stranica, imajte na umu da onemogućavanjem ili brisanjem kolačića možete onemogućiti funkcioniranje tih značajki ili prouzročiti njihov drugačiji rad i izgled u vašem pregledniku, stoga ne preporučujemo da onemogućite kolačiće.

Što su kolačići trećih strana?
U nekim posebnim slučajevima koristimo i kolačiće koje nam daju pouzdane treće strane, a koristimo ih za dobivanje statističkih podataka o posjećenosti i načinu upotrebe naših internetskih stranica. Sljedeći odjeljak detaljno opisuje koje kolačiće treće strane možete pronaći na ovom web mjestu.
Koristimo Google Analytics koji je jedno od najrasprostranjenijih i najpovjerljivijih rješenja analitike na webu jer nam pomaže razumjeti na koji način koristite web mjesto i načine na koje možemo poboljšati vaše iskustvo. Koristimo način integracije koji anonimizira vašu IP adresu i ne prikupljamo osobne podatke putem kojih vas možemo identificirati. Ovi kolačići mogu pratiti događaje poput trajanja vašeg posjeta web mjestu i stranicama koje posjetite kako bismo nastavili stvarati zanimljiv sadržaj. Kako Google koristi kolačiće možete pogledati ovdje, a kako prilagođava oglase koji vam se prikazuju dok pretražujete Internet možete pogledati ovdje.