Česta pitanja

Ako niste zadovoljni zaposlenikom, osiguravamo vam zamjenskog radnika u što kraćem vremenskom roku.
Prvo trebate ispuniti Upit za potražnju radnika u kojem ćete navesti koje radno mjesto je u pitanju, kolika je neto plaća, broj radnih sati u danu te broj slobodnih dana u tjednu. Nakon toga mi krećemo s procesom selekcije i intervjuiranja kandidata.
S obzirom na to da se radi o državljanima trećih zemalja, za ulazak u Republiku Hrvatsku trebaju vizu i radnu dozvola što znači da sve ovisi o brzini institucija koje su zadužene za taj proces, a to su MUP, HZZ i veleposlanstvo Republike Hrvatske u trećoj zemlji. U prosjeku radnik može početi s radom između 120 i 180 dana od trenutka kada je poslodavac aplicirao za radnika.
Naravno, za strane radnike vrijede sva ista prava kao i za radnike koji su državljani Republike Hrvatske.
Radi se o državljanima trećih zemalja te nije za očekivati da pričaju hrvatski jezik, dok se engleskim jezikom svi znaju koristiti.
Naši radnici dolaze pretežito iz Indije, Nepala, Filipina i Egipta.
Naši radnici su stekli izvrsnu reputaciju u Hrvatskoj zbog svoje marljivosti i sposobnosti da se lako prilagode novom okruženju. Također, ističemo njihovu pristojnost, zahvalnost i spremnost na rad prekovremeno.
Da, nakon što radnik dobije radnu dozvolu može raditi u bilo kojem dijelu Hrvatske.
Minimalna plaća za stranog radnika je onaj iznos koji je izglasan na sjednici vlade i određen je Zakonom o minimalnoj plaći, a ona iznosi 700 eura bruto za 2023. godinu. Za strane radnike vrijede sva ista radna prava kao i za radnike koji su hrvatski državljani.
Uvjet za dobivanje radne dozvole za stranog radnika je da poslodavac osigura radniku smještaj koji mora zadovoljavati minimalne uvjete za život.
Ne, prilikom dolaska u Hrvatsku mi preuzimamo obvezu prijevoza radnika do mjesta rada.
Odabirom Baze dobivate kvalitetnog posrednika koji će vam ponuditi najbolje moguće poslove u skladu s vašim kompetencijama, ali pomoći i u rješavanju svih logističkih i administrativnih procedura. Po dolasku u Hrvatsku svojim radnicima pomažemo u najvećoj mogućoj mjeri, brinemo da budu plaćeni za svoj posao i ne ostavljamo ih na cesti.
U vrijeme sve većeg iseljavanja našeg stanovništva u druge zemlje, pojavio se trend dolaska stranih radnika u Hrvatsku. To su radnici koji su došli kako bi osigurali bolji život za sebe i za svoje obitelji te im je to motiv kako bi se maksimalno zalagali i trudili. Brza prilagodba, marljivost i predanost poslu samo su neki od razloga zašto zaposliti stranog radnika.
Ne, svi naši radnici koji dolaze raditi moraju dostaviti potvrdu o nekažnjavanju kako bi mogli doći u Republiku Hrvatsku.
Nema skrivenih troškova, naš rad je potpuno transparentan i za poslodavce i za radnike.
Papirologija koju poslodavci moraju odraditi veže se uz Upit za potražnju radnika kojim započinje cjelokupni proces, zatim slijedi potpisivanje ugovora o radu za stranog radnika te administrativni postupci vezani uz prijavu stranog radnika na mirovinsko i zdravstveno osiguranje.
Jednostavno rečeno, Outsorcing je korištenje vanjskih firmi ili pojedinaca za obavljanje određenog posla. Više o outsourcingu pročitajte ovdje.